skip to Main Content

Rieju

Rieju kent zijn ontstaan in 1934, twee Spaanse zakenmannen Luis Riera Carré en Jaime Juanola Farres.  Hieruit ontstond de naam Rieju.  De 2 zakenmannen zijn begonnen met fiets accessoires en in 1945 kwam de 1e fiets met hulpmotor.

Inmiddels is 80% van de productie bestemt voor export en voldoet het merk uiteraard aan de strenge EURO eisen en leveren in meer dan 20 landen over de gehele wereld.  In het jaar 2019 vierde het merk zijn 75ste verjaardag sinds de introductie van de eerste ‘motorfiets’ in 1945.

GasGas (dat mee onder de PIERER Mobility Group valt en de motorfietsmerken KTM, HUSQVARNA Motorcycles en GASGAS fabriceert) en Rieju, allebei Catalaanse bedrijven, hebben een overeenkomst gesloten dat het bekende GasGas enduro-motorfietsplatform nu onder het merk Rieju zal worden vervaardigd en op de markt zal worden gebracht. In deze periode verkocht GasGas 4.500 stuks in meer dan 50 landen.

Deze modellen zijn ontworpen om op het hoogste niveau te presteren in enduro- en cross country wedstrijden. Het resultaat is dat rijders zoals Christophe Nambotin, Antoine Basset, Jonathan Barragán, Danny McCanney en Alex Snow internationale sportieve successen behaalden zoals het Enduro World Sub-Championship en de nationale kampioenschappen van o.a. Spanje, Frankrijk en Italië.

Rieju produceert momenteel meer dan 12.000 motorfietsen per jaar in zijn fabriek bij Barcelona en exporteert 85% van zijn productie naar meer dan 40 landen.

Back To Top