skip to Main Content

Husqvarna

De wonderlijke geschiedenis van Husqvarna.

Zelden veranderde een motormerk zo vaak van nationaliteit als Husqvarna.

Husqvarna is een van oorsprong Zweeds merk, met een geschiedenis van meer dan 100 jaar.  De eerste motorfietsen werden gebouwd in 1903 in de Husqvarna fabriek te Huskvarna.

Ondertussen heeft Husqvarna een reputatie opgebouwd dankzij de kwaliteit van zijn motoren, maar ook door de successen in competities op het allerhoogste niveau.

Het Zweedse Husqvarna bouwde motorfietsen tot 1987, daarna werd het verkocht aan de Italiaanse Cagiva groep van Castiglioni en verhuist de produktie naar het Italiaanse Varese.  In 1993 bezorgt Jacky Martens Husqvarna de wereldtitel 500cc met een TC610.

In de 2007 doet Casteglioni Husqvarna van de hand  aan BMW Motorrad. De ontwikkeling en productie van het merk blijft in Varese.  Onder impuls van BMW Motorrad zal Husqvarna opnieuw straatgerichte motorfietsen gaan produceren zoals de Nuda 900 en de TR650.

In 2013 wordt Husqvarna overgenomen door Pierer Industries, het bedrijf van KTM-topman Stefan Pierer.  De aankoop van Husqvarna betekent dat Pierer nu een flink stuk van de Europese off-roadindustrie  in handen krijgt.

Neem een kijkje op de website van Husqvarna (www.husqvarna-motorcycles.com) om alle modellen te bezichtigen.

701sm-17-4-3-02  fe350-17-16-9-03

Back To Top